сряда, септември 05, 2007

Нов български студент ...

"Капитал" питат дали ще ни пука ако утре няма НБУ. Еми много ясно - кой друг универистет ще ме вземе мен - талантливия дизайнер?

Шегата настрана, но наистина смятам НБУ за най-добрия български университет. Не е вярно че скачам като ужилен когато стане дума за НБУ защото аз уча там. Просто СУ и неговата вехта история са отживелица. Във всяко отношение НБУ го превъзхожда - като започнем с местоположението му и свършим с традициите му. Но може би най-важното е, че е привлякъл талантливи и можещи българи като мен, които да му правят така успешна реклама.

16 коментара:

Unknown каза...

pone za neshto da si prav :)

Анонимен каза...

skasaha me po design na blogosferata. a bqh si skasal gaza ot qdene i pluene i pardene po cial den

Анонимен каза...

v "now selski" pravqt diktovki :)))) omfg

Bla каза...

В много отношения НБУ наистина превъзхожда останалите ВУЗ-ове. Но със сигурност не е най-добрият роден ВУЗ in general. Зависи какво (искаш да) следваш.

stnle каза...

Добре, че са ВУЗ-ове като НБУ и Свободния в Бургас, за да имаме дипломирани депутати и мафиоти. В замяна подобни смешни университети получават лиценз и привилегии. СУ никога няма да падне до нивото на НБУ, независимо колко зле са финансово.

Анонимен каза...

Нямам преки наблюдения върху НБУ, но прави впечатление, че мненията за него са на двата полюса - от "много добър" до "никакъв". Радвам се, че си доволен от избора си - по всичко личи, че си удовлетворен от това, което получаваш срещу парите си.

Анонимен каза...

LOL WUT

Анонимен каза...

Университета е добър - университета е лош.Тоест - ако аз съм рядко умно същество и имам занимавка - бизнес или просто съм финансово осигурен и не желая да работя за 300 лв итн, и не искам да завърша държавно даскало заради мръсните кенефи и корумпираните даскали коите те третират като пуснато по милост куче, аз съм по-тъп от Пенка Карагеоргиева от Каспичан, завършила история (приета на шесто класиране)в СУ, която се самоописва по следния начин - obicham da slusham muzika, da se razhovdam sred prirodata i da hodq po diskoteki.lubimata mi pevica e Ivana.Mnogo se kefia na Azis.Mislq che toj e naj-velikia.
С горепосочения начин на мислене се отличават всички които тръпнат от гордост че не могат да си позволят да платят една съвсем не огромна сума за да не висят на държавата на врата.В последствие тази гордост се изражда във въпроси като - ти от новия университет ли си?.На което отговарям - да от новия съм.Стария съвсем е изкукал.Дойде време нещо ново да го смени.

Анонимен каза...

Огромните усилия, които НБУ полагат , за да ви научат поне на пунктуация и правопис, очевидно са останали без резултат. :))

stnle каза...

разкарайте ми се от блога. аз толкова се старая да го списвам успешно, а вие, мизерници, ми разваляте труда с тъпите си коментари. хахахах, чакай да пийна една света вода сега. :)

Анонимен каза...

tedy
Във връзка с казаното за мафиотите.
А къде мислите , че са завършили по-голямата част от мутрите ни ( тези които имат висше образование ) и които са благодеятели на лееяните си вузове? Отговорът е прост СУ и военното в Суходол.А депутатите ни по-голямата част са излезнали изпод люпилнята на СУ и са готови да крадът, защото от кочината в ректората се отърваваш само ако ти се намират пари и много ум за да учиш в нещо като НБУ. Така с ръка на сърце мога да каже,че тези които са имали възможност и ум винаги са завършвали в тази мой ВУЗ - НБУ. Защото на незнаещите люде това винаги е бил университет с особен статут. Да, за да учиш там ти трябват 3 неща - връзки,ум или пари. Но образованието, което получаваме наистина е различно от тово на другите ВУз-ве в които те тъпчат като хлебарка в ъгъла.

Анонимен каза...

Аи кат си толкоз умен завърши архитектура в НБУ.
Или се научи на 3D там.
няма такова нещо. като не те гърчат и задължават никога няма да се научиш.

Анонимен каза...

НБУ е прогресивен университет, който дава възможност за избор, за разлика от държавните университетти, с техните заверки, задължителни присъствия и отсъствия, неудобни учебни програми и прочие, наистина, отживелици. Обаче, хайде да не е най-добрият университет. Какъв му е проблемът? Ами проблемът му е, че залага много на самодисциплината. Плащаш си и уж това трябва да те стимулира да учиш, но всъщност се получава така, че плащат майка ти и баща ти, а ти друсаш, ходиш по партита и пиеш като донски казак, като тотално заебаваш ученето, защото никой с нищо не те притесява, за разлика то държавните университетти, където ако изтървеш три упражнения, си наесен. Това може да не е харашо, обаче вкарва дисциплина, а разпасано стадо като българското определено има нужда, просто не сме дорасли за американския тип образование все още, иначе НБУ е прекрасен университет, спор няма. Въпреки това, някои ключови специалности като правото са предимство, с които СУ мачка и то без изключения, както се полага на един сериозен университет с над 100 годишна традиция. В НБУ е малко пресилено да се говори за традиции. Десетина години са достатъчни, за да изградиш един вреден навик като тютюнопушенето, но не и някаква сериозна традиция...

Анонимен каза...

както се полага, съм завършил един сериозен университет с над 100 годишна традиция. там от обикновена мижитурка се издигнах до писател, школувах се и станах комсомолски секретар. и сега гледам някакви емигранти се връщат да ми ограбват държавата и да ми развалят творческото спокойствие. точно същите хора, които ме биеха като малък в училище. това няма да го позволя, ще пищя до полуда докато не се махнете

Анонимен каза...

Браво, секретарю, бухахахаха.

Анонимен каза...

[color=#7b8186]
Не знаеш который час в твоём городе? мм.. есть мега предложение по[url=http://www.pi7.ru] видео[/url] порталу Думаю вам понравится

[url=http://www.pi7.ru/]Поведение подростков[/url]
aнекдот для разнообразия :)

Она и он. Она:
- Хочу секса... Ну очень хочу! На 2 часа не меньше! Вот ты можешь два часа?
- Ну конечно могу!
- А можно нескромный вопрос... Ты будешь во время секса кричать?
- Да, от ужаса...
- Почему?
- Потому, что я уже всё, а до конца секса ещё 1 час 50 минут!

Я 7 часов блуждала по сети, пока не вышела на ваш форум! Думаю, я здесь останусь надолго!
прошу прощения за опечатик..... чоень маленькая клавиатура у PDA!

[/color]