вторник, август 08, 2006

Назад към корените

Бях малко по Долна Оряховица, а там наминах на село при баба и дядо да ги видя, заедно с нашите. Не блогвах оттам, въпреки че интернета е ултрабърз - дядо ми има оптичен кабел който идва директно до централния замък в имението му и оттам се разпределя към останалите хасиенди и вили. Трансферът е от порядъка на терабайти за секунда и сестра ми много обича да ходи там, защото може да си чати триизмерно с Парис Хилтън.

Малко съм се поотдалечил от семейните дела, и затова отказах да отида лично до плантациите и да нагледам робите на дядо ми. Пуснах един от безпилотните ни шпионски самолети да ги следи. Бях гладен, но казах "не" на препечените филийки с хайвер, и на мекиците със сос от раци, които готвачите ми бяха приготвили. Реших, че не искам да се връщам отново към разглезения начин на живот, който оставих преди години, и ще се държа като скромен софийски интелектуалец и си отворих пакетче от любимите кренвирши с четири букви.

Вечерта сигурно ще ида до семейната ни 5-етажна дискотека, за да избухна с аристократичните ми роднини. Обикновено при затворени врати и срещу безбожни хонорари там гостуват редица световни звезди. Преди месеци успях да убедя дядо да плати на Депеш Мод, които да дойдат и да свирят само за мен и за приятелския ми кръг. g3l направо полудя от кеф.

Докато шпионирах робите, се наслаждавах на разговорите между баща ми и майка ми и дядо ми и баба ми. "Кате, къде ми е платинената плочка с името?", "Кате, пак си ми изгубила диамантената писалка"; "Кате, сребърните копчета на дистанционното на телевизора са се поизтъркали, защо направо не ги сменим със златни?" Нашите винаги са били изтънчени аристократи. Още откакто дядо ми се е замогнал с първите му два бизнеса и си е откупил древни болярски титли.

С вуйчо ми взехме по-стария Майбах на баща ми и отидохме на риба в едно от езерата на фамилията. Хванахме две декоративни акули, и тъкмо ни клъвна трета, и на сателитния комуникатор се появи холограма на баба ми, която ми каза че слугите са сервирали вечерята и трябва да се прибираме. Като минахме през селото, и видяхме ято електронни патки-роботи, разработени от един от многото консорциуми на баща ми. Могат да разговарят с човешки глас, знаят по няколко езика и летят без презареждане километри. Много са интелигентни и имат страшно самочувствие. Едната от тях дори каза, че съкровената и мечта е да стане главна редакторка на лайф-стайл списание ... Веднага се замислих над известния въпроса "Сънуват ли андроидите електрически овце". За тях не знам, но очевидно електронните патки сънуват електронни списания ... Това със сигурност ще е нова теория която ще подплатя и докажа не само с перфектни теоретични постановки, но и с практическия опит, който придобих докато внимателно наблюдавах патките нато на риалити шоу.

Хората сигурно се питат защо съм дошъл в София, след като в родния ми град и селото ми имам такова високо положение в обществото, да не говорим за неограничените възможности. Правя го, за да докажа на всички, че мога да се оправям и да постигам високи резултати в живота и без зад гърба ми да стоят огромния ресурсно-технологичен потенциал на фамилните ни корпорации. Т.е. мога да снимам шедьоври и с фотоапарат сапунерка, да рисувам велики дизайни и с обикновени цветни тебешири и да пиша блестящи текстове и с най-прост молив!

15 коментара:

vibescommandah каза...

Още едно произведение на изкуството :-D.ИМИТАТОРИТЕ НА МИЦИЛ!!!...

Анонимен каза...

koi kogo imitira e veche trudno da se kazhe...nakraia shte se sleete v edno.
da zhivee mitozata.

stnle каза...

4e to Dolna Orqhovica stanal gradat na bade6teto. Evala na kmeta!

Bruce Wayne каза...

напротив, пределно е ясно кой от кого се е учил :D

Анонимен каза...

wii ste kato Dr. Jackyl i Mr. Hide, shto ne vzemete da se sleete i da pishete zaedno, ami se djavkate samo.

stnle каза...

защото микнейм е кучка.

Bruce Wayne каза...

точно!

stnle каза...

един ден, човекът-копие се изчерпа и стана безинтересен. Колкото и добро копие да си, оставаш само копие... и то просто!

Анонимен каза...

stnle, ti niama li da porasnesh veche?

stnle каза...

haha, ne. az sym liliput. i si tarsq lili*****

Анонимен каза...

tova e dobre, no triabva purvo da vidia kolko ti e goliam.

stnle каза...

na6ir ili nadlyj? ama riskuvam malko, 6toto 6te privleka gei auditoriqta ot privarjenici na mikcname. :)

Анонимен каза...

nishto ne riskuvash. te niama da te e***, zashtoto ne si dostatuchno ostroumen.

stnle каза...

az sam tapoumen i s tova pe4elq jenskata auditoriq :)

Анонимен каза...

aFtUra na tozi blog da otrazi kak "originala" krade zhitza, pardon, bezzhichen internet ot susedite si.
zashtoto e po-umen ot tiah, estestveno.