събота, юли 14, 2007

Авторска статия

Позволявам си да копирам тук текста от изключително успешната си публикация във вестник "Долнооряховски подем":

ДИЗАЙН И ИЗВЕСТНОСТ
от Милен Сливев*,
Юли 2007, Долна Оряховица

Встъпление

Принципно, дизайнът е нещо мощно. Всъщност основната полза от дизайна е способността му да ни прави известни. Някои казват, че трябва да бъде функционален. Напълно погрешно, чикас. Големите имена затъват, те са изчезваща брънка от стария добре познат свят. Идва моментът на нас, новото поколение, които сме многофунционални и мислим. Целта на дизайнера е да стане звезда, а това се постига с все по-шарен дизайн.

Видовете

Дизайнът може да бъде голям и малък, цветен и черно-бял, временен и вечен. Само поглеждайки видовете, ти става ясно, че възможностите са неограничени.

Връзката

Талантите като мен имат какво да кажат на света. Осъществяваме качествена спойка и се стремим да станем новата медиа. Често се случва един дизайнер да се тормози "Къде да използвам тази идея" или "Да използвам ли повече от един път тези яки чертички". Това е нормално. Дизайнът може да се мери и на метър и на килограм. Много по-добре е все пак да дизайнстваш на топло отколкото да караш трактора на село. Критиците са основен проблем. Но те са с остарели представи - не разбират и грам от това да се чешеш по корема с една ръка, а с друга да цъкаш с мишката и да твориш красота. Новите майстори сме малки импулси по плетеница от талант. Дизайнът позволява на обикновените хора да придобият име и да имат много почитатели. Нито един дизайнер не трябва да се притеснява от тъпите критици и това което му казват, а усилено да следва целта си: звездното величие.

* Авторът живее и работи в столицата София, почти в идеалния център

14 коментара:

Анонимен каза...

Напиши нещо за Странджа бе! Бъди солидарен с лапетията!

Анонимен каза...

СВОБОДА ЗА МИШЕЛ В ЛИБИЯ!!!

Анонимен каза...

stnle, chuvam, che izneveriavash s Mishel, ako tova e viarno, amore mio, shte imame seriozen razgovor s teb...

stnle каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

stnle, vreme e da prehvurlim nashite otnoshenie na sledvashtoto nivo...shte vikna Yovko da te opravim dvamata...siguren sum, che shte ti haresa, oh, oh, oh...

Анонимен каза...

ma tva dailyspit oshte ne bachka.

Bruce Wayne каза...

спит-а е преместен, само нашите хора знаят къде е. на вас не ви трябва :)

Анонимен каза...

Г-н Милев се превръща в сериозен блогър - анал_изатор и глас на нацията. Затова е повече от нормално да се срамува и да къса с необмислените младежки спитърски забавления, на които се е отдавал преди. Винаги умело лавирал из различните интернет общества, като едно весело червейче, и някак свенливо но твърдо заявявал ясната си позиция, време е да стъпи на следващото стъпало. Вещ критик на проблемите на държавата и другар с уважавания Грънчаров, батя ви Свилен ще получи дължимото от бат Бойко или бат Волен, който там дойде следващ. Може Министър на дизайна да стане. Или пък да ОДЪРЖАВИ блогосферата и да го назначат за Главен блогър. Но как ли биха реагирали на това ветераните ...

Анонимен каза...

Аз само искам да кажа,
creative commons
че това не е
creative commons
само негов проблем,
creative commons
а е проблем на всички нас,
creative commons
на блогърите изобщо!

В България все още няма
creative commons
Гражданско Общество :(

yovko, ветеран-ветеринар

Анонимен каза...

как ще има Гражданско общество, като повечето хора са селяни и все още ползват затворен код...но аз съм оптимист; септември ще бъде май и пингвините ще маршируват из цялото Софийско поле.

Анонимен каза...

creative commons, обаче моя приятел g3l одрал абаут-а на муфлонко.
не е хубаво така, деца, ще кажа на Зюмбюлев.

Анонимен каза...

Блогърчетааа, следим ви.

Анонимен каза...

az zapochvam kampania "Dolu Rutzete ot Stnle". Toi e samo moi.

Анонимен каза...

Мдаа, Напълни се София с Дебели задници и вече и на мен ми е тясно ... Добре че ме разсмиват писания като вашия опит ... Успешен път ви желая в големия дизайн !